НБУ кани на премиера и на фотоизложба

16 март, 2016 11:22 | Афиш, Изкуство, Свободно време | Няма коментари

НБУ кани на премиера и на фотоизложба

НБУ кани ценителите на изкуството на събитията по повод премиерата на игралния филм „Жалейка“ в България.

„Жалейка“ е продукция на Немската киноакадемия в Берлин и е осъществен със съдействието на Нов български университет и Гьоте институт София. Продукцията стана възможна благодарение на финансовата подкрепа на Централен фонд за стратегическо развитие към Настоятелството на НБУ. На наскоро завършилият фестивал Берлинале „Жалейка“ бе селектиран за участие в програма „Генерация“ и спечели специалната награда на журито.

На 16 март 2016 г. (сряда) от 13 ч. на 4 етаж в първи корпус на Нов български университет ще се открие фотографска изложба „Пирин Forever“. Снимките разказват за емоциите, породили се по време на заснемането на „Жалейка“ в село Пирин. Автори на изложбата са костюмограф Варис Клемпфер от Берлин, първият асистент на филма и магистър в НБУ Петър Петров и Светослав Драганов – докторант в НБУ и ръководител на проекта по заснемането на филма. Изложбата ще се състои от 25 снимки, които представят работния процес на филма, участието на студентите в него, както и обстановката, в която те живяха и работиха 40 дни през лятото на 2015 г.333

На 17 март 2016 г. (четвъртък) от 18.30 ч. в Дом на киното е и софийската премиера на Жалейка, която ще бъде в рамките на международния конкурс на София филм фест.

На 17 март от 21.30 ч. след премиерата на филма ще има парти по надслов „Вино и Музика“. Мястото на партито ще бъде в сградата на Гьоте Институт в София.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата