Премиера на „Перлите на Ади Ландау“ в „Перото“

17 март, 2016 12:42 | Афиш, Култура | Няма коментари

Издателство „Колибри“ кани на премиерата на „Перлите на Ади Ландау”, дебютния роман на Соня Тодорова. Събитието ще се състои на 23 март в литературен клуб „Перото” – НДК в присъствието на авторката и мнозина нейни съмишленици, почитатели и партньори.

Сигурно си спомняте нейния „Кратък и практичен наръчник по оцеляване на семейства с малки деца и други в София”, едно задъхано и остроумно четиво, съчетаващо удоволствието от сърфирането по страниците с неудоволствието от сърфирането из софийските улици.

Сега Соня Тодорова предлага на вниманието ни първия си роман. Завладяващ разказ за суровия ритъм на времето, който неусетно разменя ролите на героите и жертвите. Размисъл за страха и за свободната воля – волята да запазиш себе си, дори когато си понесен от неудържимия масов поток. За свободния избор в различните му проявления, които рядко са оцветени само в бяло или само в черно. Една увличаща, просветлена и безмилостно четивна книга, която ще ви принуди да се вгледате в отражението си в огледалото.

За книгата ще говори Светлозар Желев, Директор на НЦК. Ще имаме удоволствието да слушаме Цветелина Чендова и френския рокаджия Bastien Baz Limited Gaisne.

Ще присъстват и „истинските хора“ зад някои от гласовете в книгата: г-жа Соня Аструкова и г-жа Жожана Сергеенкова.

С участието на Касиел Ноа Ашер, Йосиф Шамли и фрагменти от романа.

Всеки, който закупи книгата в рамките на литературната премиера, ще се сдобие с подарък – жълта пеперуда. Не е необходимо да имате отношение към любимите насекоми на Набоков, нито към жълтия цвят или филца. Понякога липсата на логика в подаръците е най-ценното им качество, подсказва романът на Соня.

Очакваме ви на 23 март в 19:00 ч. в литературен клуб „Перото” – НДК!

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата