Кръгла маса за сигурността в НБУ

18 май, 2016 11:29 | Висше образование, Денят, Образование | Няма коментари

На 19 май 2016 г. департамент „Национална и международна сигурност“ на Нов български университет  ще проведе Кръгла маса с международно участие на тема „Европа през 21 век: регионалната сигурност и необходимите реформи в Европейския съюз“. Темата на конференцията е провокирана от кризите в еврозоната и шенгенското пространство, бежанския натиск, активизирането на ислямския тероризъм и все по-разрастващото се влияние на  т.н. „евроскептични партии“ в европейското политическо пространство.

Основни лектори и участници в конференцията са г-жа Джема Грозданова, председател на Комисията по външна политика в 43 Народно събрание, г-н Светослав Малинов, евродепутат от Реформаторския блок от групата на Европейската народна партия, г-н Огнян Златев, ръководител на представителството на Европейската комисия в България и проф. полк. д-р Анжей Собон от Националния университет по отбрана, Варшава, Полша.

В конференцията са заявили участие представители на  висши училища и изследователски центрове и ведомства, изследващи или обучаващи по проблемите на националната и международна сигурност –Нов български университет, СУ“Св.Климент Охридски, УНСС, Академия на МВР, ВА „Г.С.Раковски“, Варненски свободен университет, УНИБИТ, ЮЗУ „Неофит Рилски“, ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий“, Висше училище по сигурност и икономика, БАН,  Министерството на външните работи, Министерство на вътрешните работи, ДАНС  и др.

В този широк научен форум са потвърдили участието си чуждестранни преподаватели и изследователи от  Националния университет по отбрана /Варшава, Полша/, МИТ Университет /Скопие, Македония/, Център за стратегически изследвания и национална сигурност /Белград, Сърбия/, Руската академия за национално стопанство и държавна служба, Университетът „Св. Климент Охридски“ /Битоля, Македония/, и др.

Кръглата маса ще се проведе в сградата на Нов български университет, аудитории 310 и 405 – първи корпус от 9 до 18 ч на 19.05.2016 г. Предвиден е симултанен превод.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата