БСП иска оставката на Меглена Кунева

21 юни, 2016 18:08 | Денят | Няма коментари

БСП иска оставката на Меглена Кунева

Искаме оставката на образователния министър Кунева.Това съобщи в профила си във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова. Мотивите са провалените матури, учителският събор и фалшивото обещание за 10-процентно увеличение на заплатите.

Освен нашия законопроект на закона за средното образование, ние ще внесем жалба до Конституционния съд и искаме отлагане на закона за една година, обещават от БСП.

„Какво още трябва да се случи, за да бъде освободен министър? Нейна оставка и поемане на отговорност от страна на министър-председателя. Новият закон на управляващите отнема пари от държавното и общинско училище и ги прехвърля на частното, както и изключва от програмите автентични български автори за сметка на чужди. Матурите са провалени чрез изтичането на информация, а масово ниските оценки показват какво е равнището на реформата и качеството й. Учителският събор беше гавра с българските учители – да ги караш от цялата страна и да им държиш реч, без да им дадеш възможност да си кажат мнението. Да им кажеш, че ще им вдигнеш заплатата с 10%, а на другия ден министър-председателят го опровергава.От всичко това резултатът е срив в качеството на образованието, гарантирана малограмотност на българчетата“, пише още Корнелия Нинова.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата