„Завихряне”, едно откровение на Вера Петрова

17 юни, 2016 13:00 | Книги | Няма коментари

„Завихряне”, едно откровение на Вера Петрова

Не пътепис, а откровение. Не сборник с импресии, а импулс за живот. Така може да се определи тази необикновена книга, чието оформление я превръща в истинско бижу. Търсете в книжарниците от 20 юни.

Завихряне“ (твърда корица, 144 стр., цена: 19 лв.) ще ви приласкае още с първите си редове – с покана да споделите церемонията на маите за посрещането на новия земен цикъл на 21 декември 2012 г. на свещената пирамида Чичен Ица. Оттам авторката ще ви поведе на пътешествие из магични места – пирамиди, и не само – по цялата земя: Мексико, Гватемала, Аризона, Колумбия, Индия, Босна и Странджа. Героите на Вера са хора, които не се срещат всеки ден: откриватели, духовни учители, шамани, племенни вождове… А посоката на пътешествието е винаги една и съща – навътре в себе си, там където се раждат чувството за свързаност с Вселената и мъдростта на сърцето.

   Вера Петрова е любител на пирамиди и някога повече пътешественичка, сега повече пишеща. Някога преподавател в университет, сега доброволец за смислени каузи. Някога преводач на художествена литература на италиански, сега на български. Някога и сега: майка на две дъщери, жител на две страни, автор на две книги. „Хубаво е някой да застане пред теб и спокойно да обори основните стълбове на конвенционалното мислене с научни примери и доказателства. Не само е хубаво, направо стопля душата”, уверява ни Вера Петрова.

Илюстрациите в „Завихряне” са дело на талантливата Сара Христова. Представянето на книгата ще се състои на 21 юни от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото”.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата