Мая Бежанска с награда за „Колекционерката“

10 юни, 2016 15:27 | Афиш, Култура | Няма коментари

Мая Бежанска с награда за „Колекционерката“

На 10 юни 2016 г. в пространството пред Театър 199 „Валентин Стойчев” наградата за женска роля от Международния фестивал на спектаклите с един актьор „BGMOT” – Габрово 2016 получи МАЯ БЕЖАНСКА за ролята и в спектакъла „КОЛЕКЦИОНЕРКАТА” от РАДОСЛАВ ЧИЧЕВ. Режисьор на постановката е КАТЯ ПЕТРОВА, сценографията е дело на РИН ЯМАМУРА, а музиката на ХРИСТО ЙОЦОВ.
Наградата връчи г-жа НЕВЕНА МИТЕВА – директор на Драматичен театър „Рачо Стоянов”, град Габрово.
През 2010 г. пиесата на РАДОСЛАВ ЧИЧЕВ „КОЛЕКЦИОНЕРКАТА“, заедно с „ГАРВАНЪТ“ от КАЛИНА ПОПЯНЕВА, печели първа награда на конкурса за камерна пиеса „Славка Славова“ в Театър 199 „Валентин Стойчев”.

 За спектакъла:
Всеки човек е КОЛЕКЦИОНЕР. Кой не пази сувенири от екскурзиите си или снимки от рождените дни на своите деца? Това са обичайни неща, не си даваме сметка, че е КОЛЕКЦИОНИРАНЕ – КОЛЕКЦИЯ от мигове. Що се отнася до КОЛЕКЦИОНИРАНЕТО като хоби, то се практикува от всеки пети на света.
Най-многобройни са КОЛЕКЦИОНЕРИТЕ на монети, пощенски марки, картини, първи издания на книги, всички видове часовници. Има и такива, които събират стари автомобили и такива, които събират очукани чайници, но има и КОЛЕКЦИОНЕРИ на костилки, празни туби от паста за зъби, червени клоунски носове или пък видове връв.
Ние живеем с вродения инстинкт да не пропуснем нищо, с инстинкта да попълваме житейския класьор. Но може ли да се окаже той смола, която ни примамва за да ни плени като мушици и да се втвърди?
КОЛЕКЦИОНЕРКАТА е спектакъл за слънцето и кехлибара!

    Следващо представление – 8 юли 2016 г.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата