НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ започна записването за кандидатстудентски консултации

21 юни, 2016 16:35 | Висше образование, Образование | Няма коментари

НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ започна записването за кандидатстудентски консултации

Започна записването за кандидатстудентски консултации в НАТФИЗ! Петдневните интензивни курсове за всяка от специалностите в Академията, стартират от 4 юли и ще продължат до края на месец август. Стойността на груповите консултации е 300 лв., а на индивидуалните (за един академичен час) – 30 лв.

Подробен график ще откриете в приложения документ или на сайта на Академията – http://natfiz.bg/.

Заявленията за кандидатстване в НАТФИЗ ще се приемат в дните между 22 и 26 август. Таксата за участие във всеки от изпитите е 50 лв. За всички бакалавърски специалности от факултет „Сценични изкуства“ изпитите се провеждат в три кръга, а за магистърските специалности в същия факултет, изпитните кръгове са два. Сериозна промяна е въведена в методологията на изпитите при кандидатите за специалностите във факултет „Екранни изкуства“. Те ще се оценяват само в два кръга и ще бъдат избрани в сравнителен план, с общо за всички профили крайно класиране. От тази година кандидат-студентите на факултета, ще могат да се явяват и във втори профил, независимо дали кандидатстват и в специалност на факултет „Сценични изкуства“.

Подробна информация за промените при кандидатстването и обучението във факултет „Екранни изкуства“, изпитните кръгове и препоръчителната литература за специалностите във факултет „Сценични изкуства“ ще откриете в Кандидатстудентския справочник на НАТФИЗ или в сайта на Академията – http://natfiz.bg/.

По традиция, изпитите в НАТФИЗ се провеждат от 1 до 10 септември.

 

Двата факултета „Сценични изкуства“ и „Екранни изкуства“ се подготвят за прием на приблизително 190 студенти в общо 21 бакалавърски и магистърски програми.

Бакалавърските програми, из между които бъдещите възпитаници на Академията  могат да избират са: Актьорство за драматичен театър, Актьорство за куклен театър, Театър на движението – Пантомима, Режисура за драматичен театър, Режисура за куклен театър, Сценичен и екранен дизайн, Театрознание и театрален мениджмънт, Филмова и телевизионна режисура, Филмово и телевизионно операторство, Филмов и телевизионен монтаж, Фотография, Анимация, Драматургия, Екранни изследвания и журналистика и специалността Филмов и телевизионен звук, която е нова за Академията.

2Възможностите за магистратури са: Мениджмънт в сценичните изкуства, Театрално изкуство, Публична реч, Мениджмънт в екранните изкуства, Филмово и телевизионно изкуство, Естетика на приложната фотография.

Ръководители на І курс в специалности Актьорство за драматичен театър ще бъдат проф. Стефан Данаилов и доц. д-р Пенко Господинов, проф. Снежина Танковска ще поеме първокурсниците в Режисура за драматичен театър. Проф. Жени Пашова ще води клас Актьорство за куклен театър, доц. Марина Райчинова – Сценичен и екранен дизайн, а доц. Александра Хонг ще ръководи Театър на движението – Пантомима.

Проф. д-р Станислав Семерджиев, проф. д-р Дочо Боджаков, проф. д-р Теодор Янев, проф. д-р Светослав Овчаров и проф. д-р Атанас Кънчев ще водят основните дисциплини във факултет „Екранни изкуства“.

Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ пожелава на добър час на всички кандидат-студенти.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

Коментарите тук са заключени.