Ново българско издание на „Моралният тормоз. Перверзното насилие в ежедневието“

7 юни, 2016 09:20 | Книги, Свободно време | Няма коментари

Ново българско издание на „Моралният тормоз. Перверзното насилие в ежедневието“

На 6 юни излиза второ българско издание на бестселъра „Моралният тормоз. Перверзното насилие във всекидневието“, дело на изтъкнатия френски психотерапевт Мари-Франс Иригоайен.

Моралният тормоз. Перверзното насилие във всекидневието“ (превод: Росица Ташева, 232 стр., цена: 14 лв.) напомня, че всяка дума, всяка интонация, всеки намек в общуването на двама души е от значение. Отделно взети, подробности¬те изглеждат безобидни, но съвкупността им понякога ги прави разрушителни. Моралният тормоз може да съществува в двойката, семейството, бизнес организацията и във всяка общност. Той често се подценява, нерядко дори създава впечатление, че тормозеният „си го заслужава”. А истината е, че думите могат да дестабилизират, да манипулират, да съсипват… и да убиват. В какво точно се състои моралният тормоз, до какви средства прибягва „перверзният”, какво изпитва жертвата и как да се защити – на тези въпроси дава отговор настоящата книга, посрещната с изключителен интерес във Франция и eвропeйските страни, включително и в България.

   Мари-Франс Иригоайен е доктор по медицина, психиатър, психоаналитик, семеен психотерапевт. Автор е и на книгите „Жени под влияние” и „Моралният тормоз. Перверзното насилие в ежедневието“, преведени на 24 езика, в това число и на български. Професионалните интереси на Иригоайен са насочени основно към механизмите на агресивното поведение, психическия и физическия тормоз. Според нея затруднението, което изпитват малтретираните жени, когато следва да напуснат агресивните си съпрузи, може да бъде разбрано единствено ако се вземат предвид положението на жените в съответното общество и отношенията на подчинение/доминиране, които им биват налагани.

Книгата ще бъде представена у нас на 10 юни в присъствието на авторката, която ще вземе участие в българско-френска конференция на тема „Превенция на насилието в ежедневието”.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата