#СофияСтаваСупер с проект на студенти от НБУ

17 юни, 2016 12:55 | Висше образование, Образование | Няма коментари

#СофияСтаваСупер с проект на студенти от НБУ

Кметът Йорданка Фандъкова награди победителите в първия Hackathon в столицата, на първо място в Sofia Municipality Innovation Hackathon 2016 журито класира проекта на отбор „ЕЛМО“ (Боряна Ненова БП Маркетинг ДО, НБУ; Кристина Иванова БП Маркетинг, Илиян Димитров, БП Бизнес администрация, Елица Стефанова – SKEMA Business School, Владислав Дончев-  СУ).

Печелившата идея е мобилно приложение Your Sofia, което цели да улесни пребиваването и ежедневието на туристите и чуждестранните гости на столицата, предоставяйки леснодостъпна полезна информация и разнородни идеи за туристически маршрути. Идеята за това приложение възниква от опита на отбора с работа с чуждестранни студенти, които са в страната ни по програма Еразъм+.

Победителите получиха голямата парична награда от 10 000 лв. предоставена от Фонда за иновации към Столична община с подкрепата на Мтел, за да реализират проекта си.

На 15.06.2016 г.  в Столична община, кметът на столицата Йорданка Фандъкова изслуша идеите на първите пет отбора, класирани от журито, а студентите получиха и награди от организаторите и спонсорите на събитието, с чиято помощ ще реализират проектите си. Кметът изрази задоволство от идеите и проектите на младежите и ги покани да продължат сътрудничеството си със Столичната община.

Hackathon 2016 се проведе а 9 и 10 юни в рамките на  „Академия за иновации“, организирани от „Иновейшън Стартър“. Първият Sofia Municipality Innovation Hackathon 2016г. в столицата погледна по иновативен начин на най-наболелите проблеми на града и предложи решения. Мотото на инициативата е „София става супер“, а кметът Фандъкова изрази увереност, че чрез реализиране на идеите на младите хора столицата ни наистина ще бъде супер.

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата