Излиза „Бяло сладко“, модерен прочит на Бялото братство

4 юли, 2016 15:58 | Книги | Няма коментари

Излиза „Бяло сладко“, модерен прочит на Бялото братство

На 8 юли известният български писател и журналист Димитър Шумналиев ще ни изкуши с „Бяло сладко” – неразказаната история на Бялото братство. Включете в културния си календар премиерата на романа, която ще се състои на 13 юли от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото”. Молим журналистите, проявяващи интерес към събитието, да заявят присъствие предварително.

Бяло сладко“ (съвременна българска литература, 424 лв., 20 лв.) е първият по рода си художествен прочит на Бялото братство. Имал ли е дъщеря Петър Дънов? Какви тайни пази архивът на Ру, личната стенографка на Учителя? Фантазията и ерудицията на автора вдъхват нов живот на документалния материал, възкресявайки спомени, записки и автентични свидетелства за Бялото братство. Така се ражда този майсторски композиран роман с вкус на мистификация, за една легендарна личност, която винаги е била обект на дискусии.

   Димитър Шумналиев едва ли се нуждае от представяне. Дългогодишен журналист и писател, той е автор на десетки книги, превеждани на английски, руски, немски, френски и други езици. За сборника „Влюбени разкази” получава авторитетната литературна награда „Балканика” за 2004 година. Носител е и на Голямата награда за литература на Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата