Срещу пилеенето на средства за образование

19 юли, 2016 19:39 | Гост | Няма коментари

Срещу пилеенето на средства за образование

Юлиян Петров, председател на СО „Подкрепа“  

Синдикат „Образование“ е безкрайно обезпокоен от безнаказаното пилеенето на държавни средства от някои рискови директори за незаконосъобразни уволнения и обречени съдебни дела.

Типичен пример откриваме в ОУ „Пенчо Славейков“ град Пловдив, в което отклоняването на финансови средства за ученици е станало традиция.

През 2010, бившата директорка на ОУ „Пенчо Славейков“ г-жа Стоименка Георгиева „дари“ 28 000 лева на своя помощник в училището и спътник в живота г-н Петър Димитров. Тази комбинация и струваше директорската позиция, но парите се оказа, че са предоставени в „унисон“ със закона.

Сега директорката на училището г-жа Делинова продължава смело традицията да заделя пари от учениците – роми в училището и да ги насочва към обречени съдебни дела, с които да финансира нецелесъобразни и некомпетентни директорски решения. Навярно това, че учениците са от ромски произход, занижава грижата за тях от страна на    г-жа Делинова и прави логични хазартните ѝ решения.

По информация на синдикалната структура за по малко от две години са пропилени 13 431 лева, суми по съдебни решения, като към тях трябва да прибавим и тлъстите адвокатски хонорари. Усещането на педагогическата колегия е, че педагозите се третират като мафиоти, а учениците като оръдия за финансови средства.

Синдикатът е поискал отстраняване на директора на ОУ „Пенчо Славейков“ г-жа Екатерина Делинова от длъжността директор за некомпетентно управление и нецелесъобразно пилеене на парите на учениците в училището.

Синдикат „Образование“ е поискал от Вицепремиера и Министър на образованието г-жа Меглена Кунева национално представителна информация, относно разходваните средства от началниците на  регионални инспекторати по образование и директорите на учебни звена в страната за изгубени съдебни дела и адвокатски хонорари.

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата