Започват изпитите в НАТФИЗ

26 август, 2016 18:45 | Висше образование, Образование | Няма коментари

Започват изпитите в НАТФИЗ

Днес, 26 август в 18.00 часа приключи приема на документи в НАТФИЗ.  Кандидат-студентите са над 500. Най-оспорвана, по традиция ще бъде борбата сред кандидат-актьорите, които ще се съревновават, за да влязат в класа на проф. Стефан Данаилов или в класа на доц. д-р Пенко Господинов. Проф. Снежина Танковска ще избере първокурсниците в специалност Режисура за драматичен театър и новата тригодишна програма Актьорство за драматичен театър (платено обучение). Проф. Жени Пашова ще селектира първокурсниците в клас Актьорство за куклен театър, доц. Марина Райчинова – в Сценичен и екранен дизайн, доц. Александра Хонг ще ръководи Театър на движението – Пантомима, а проф. д.н. Камелия НиколоваТеатрознание и театрален мениджмънт.

Проф. д-р Станислав Семерджиев, проф. д-р Дочо Боджаков, проф. д-р Светослав Овчаров, проф. д.н. Мая Димитрова, проф. д-р Теодор Янев, проф. д-р Атанас Кънчев, доц. Юрий Дачев, доц. Любомир Христов, доц. Росица Илиева и доц. Владислав Будинов ще определят първокурсниците в специалностите Филмова и телевизионна режисура, Филмово и телевизионно операторство, Филмов и телевизионен монтаж, Фотография, Анимация, Драматургия, Екранни изследвания и журналистика и специалността Филмов и телевизионен звук, която е нова за Академията.

Изпитите започват на 1 септември и ще се провеждат по предварително обявен график до 10 септември (http://natfiz.bg).

За всички бакалавърски специалности от факултет „Сценични изкуства“, те ще протекат в три кръга, а за магистърските специалности на същия факултет, изпитните кръгове ще са два.

Сериозна промяна е въведена в методологията на изпитите при кандидатите за специалностите във факултет „Екранни изкуства“. Те ще се оценяват само в два кръга и ще бъдат избрани в сравнителен план, с общо за всички профили крайно класиране.

 

 

 

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата