Започна записването на кандидат-студенти в НАТФИЗ

24 август, 2016 08:22 | Висше образование, Образование | Няма коментари

Започна записването на кандидат-студенти в НАТФИЗ

Вчера, 22 август, час преди обявеното за записване време – 9.30 ч., пред касата на НАТФИЗ се струпаха първите, ранобудни и нетърпеливи да подадат своите заявления кандидат-студенти.

Документите ще се приемат до 17.30 ч. на 26 август, а изпитите по традиция ще се проведат в дните между 1 и 10 септември.

21 изпитни комисии с близо 70 преподаватели и 27 изпитни пространства (сцени, ателиета, студиа и т.н.) в трите сгради на Академията, очакват да видят и оценят представянето на кандидат-студентите.

За всички бакалавърски специалности от факултет „Сценични изкуства“, изпитите ще се проведат в три кръга, а за магистърските специалности на същия факултет, изпитните кръгове са два.

Сериозна промяна е въведена в методологията на изпитите при кандидатите за специалностите във факултет „Екранни изкуства“. Те ще се оценяват само в два кръга и ще бъдат избрани в сравнителен план, с общо за всички профили крайно класиране.

Двата факултета „Сценични изкуства“ и „Екранни изкуства“ ще приемат 190 първокурсници в 21 бакалавърски и магистърски.

Всички, новоприети първокурсници във факултет „Екранни изкуства“, от бакалавърските специалности: Филмова и телевизионна режисура, Филмово и телевизионно операторство, Филмов и телевизионен монтаж, Фотография, Анимация, Драматургия, Екранни изследвания и журналистика и специалността Филмов и телевизионен звук, която е нова за Академията, ще започнат учебната 2016/2017 година с интензивен уъркшоп в Юндола – „Основи на аудиовизуалното производство“, който за трета поредна година ще се реализира с изключителната подкрепа на ОББ.

Очаква се, броя на кандидат-студентите да надхвърли миналогодишния, но колко ще бъдат подалите документи и колко кандидати ще се съревновават за всяка свободна позиция, ще може да се определи едва след последния ден – 26 август.

Информация относно записването и изпитите, се предоставя в Учебен отдел или на сайта на Академията http://natfiz.bg.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата