НАТФИЗ „КР. САРАФОВ“ откри новата учебна година и постави началото на нови традиции!

15 септември, 2016 10:22 | Висше образование, Образование | Няма коментари

НАТФИЗ „КР. САРАФОВ“ откри новата учебна година  и постави началото на нови традиции!

По традиция, празничната церемония за откриване на новата учебна 2016/2017 година започна с обръщение на ректора проф. д-р Станислав Семерджиев към гостите, първокурсниците, студентите, преподавателите и служителите в НАТФИЗ.

Словото си, тази година проф. Семерджиев посвети на символните значения на единицата – като изграждане на творческа сила и човешка съпричастност; като първенство; като самота; като израз на опасността „вътре“ и „вън“; като тъждество на светлината и като единението на общността, на Академията, в която учители и ученици са неотделими в процеса на взаимопомощ, взаиморазвитие и движение нагоре.

Последвалото не беше нито по традиция, нито по сценарий. На сцената, „заедно“ и „до“ първокурсниците, Ректорът покани всички участвали в изпитните комисии преподаватели на НАТФИЗ.

На финала, към тях се присъедини и акад. проф. Людмил Стайков, който посъветва новоприетите да се подготвят „За най-трудното, защото само така ще са подготвени за очакващото ги.“ и пожела „На добър час!“ на Академията.

Веднага след празничната церемония, към Балчик се отправиха четвъртокурсниците на проф. Пламен Марков и проф. д-р Ивайло Христов. Селектирани сред участниците на Международния фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика“ 2016, те ще представят НАТФИЗ със спектаклите „Бай Балчо споменува“, „Образи от думи“ и „Януари“.

Всички новоприети първокурсници от факултет „Екранни изкуства“ отпътуват, днес следобед, заедно с водещите ги преподаватели към Юндола на 15-ет дневно, изнесено обучение – „Основи на аудиовизуалното производство“.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата