Първа АЕГ е домакин на младежки Европарламент

12 октомври, 2016 10:24 | Образование, Средно образование | Няма коментари

Първа АЕГ е домакин на младежки Европарламент

Първа английска езикова гимназия  ще бъде  домакин на Регионалната сесия за страните от Централна и Югоизточна Европа на младежката модулация „Модел на Европейския парламент“ в периода от 13 до 18 октомври, 2016г. Тържественото откриване  на сесията ще се състои на 14.10. 2016 от 9.00ч. в сградата на представителството на Европейската Комисия.

Модулацията „Модел на Европейския парламент“ е един от най-значимите младежки проекти в Европа, който стартира още от 1989г. и е създаден с основна цел да даде възможност на младите европейци да осъзнаят процесите на интеграция, разнообразието на езици и култури,възможностите за развитие в обединена Европа, както и приноса на Европа в световната икономика и политика.

Проектът развива уменията на младите хора да мислят креативно, да решават важни проблеми на гражданите на Европа, да са съпричастни с всички останали нации, да са взаимно толерантни, да отстояват своите права, да развиват комуникативните си и езикови умения, както и да се срещат с действащи политици, икономисти, юристи и други интересни публични личности.

В Регионалната сесия на МЕП ще вземат участие :Австрия, Германия, Унгария, Румъния, Словения, Италия , БЮР Македония и България.

На тържественото откриване ще присъстват официални гости от МВнР, МОН, Столична община, СУ, РУО на МОН, както и видни общественици.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата