Учредяване на Награда за хуманитаристика на името на проф. Богдан Богданов, д.н.

2 ноември, 2016 15:51 | Висше образование, Образование | Няма коментари

Учредяване на Награда за хуманитаристика на името на проф. Богдан Богданов, д.н.

Церемония за връчване на дипломи по случай Деня на народните будители в НБУ

 

На 2. ноември в Аулата на Нов български университет се проведе тържествена церемония по случай Деня на народните будители. Ден след празника бяха връчени дипломите на завършилите студенти – бакалаври и магистри от различни програми. Официалното събитие бе посветено на създателя на Университета – проф. Богдан Богданов, д. н.

Проф. д-р Христо Тодоров, член на Настоятелството на НБУ, произнесе слово за делото и значимия принос на проф. Богданов, посветил се на учредяването и непрекъснатото развитие на първия в България частен университет. Безграничната му всеотдайност и нестихващ стремеж към съвършенство са в основата на учредяването на Награда за хуманитаристика на негово име. Председателят на Настоятелството, проф. Антони Славински, обяви нейното създаване. Наградата е учредена от Настоятелството на НБУ и ще се дава ежегодно на 2. ноември, рождената дата на проф. Богданов. За първи път ще бъде връчена през 2017 г.

Наградата ще се определя на конкурсен принцип и ще се връчва на изтъкнати учени и творци, реализиращи идеи, сходни с идеите на проф. Богданов.

Проф. д-р Пламен Бочков приветства присъстващите абсолвенти и ги поздрави за положените усилия, довели до значимия успех, който днес отбелязват заедно със семействата и преподавателите си. Пожела им многобройни постижения и безграничен устрем по пътя на прогреса. Той лично връчи дипломите на отличниците от випуск 2016 като им честити успешното завършване. Деканите на Бакалавърски и Магистърски факултет – доц. д-р Екатерина Тодорова и доц. д-р Ясен Захариев – поздравиха възпитаниците си и изказаха гордост от напредъка им в полето на знанието.

По традиция на церемонията, посветена на Деня на народните будители се връчват стипендиите на фонд „Чарлз Мозер“. Тази година лично д-р Анастасия Мозер, член на Настоятелството и дарител на НБУ, връчи стипендия на Слав Стойчев Аданов, студент четвърти курс в департамент „Политически науки“, за постижения в изучаването на политически науки и за гражданска доблест.

Водещ на тържественото събитие бе гл. ас. д-р Евелина Христова, преподавател в департамент „Масови комуникации“ и отговарящ за Връзките с обществеността в Нов български университет, която изказа своята благодарност към родителите на завършилите студенти и ги поздрави за безграничната подкрепа, която са оказали по време на обучението на студентите и за безценния пример, който неуморно им дават.

Цялата академична общност на Нов български университет честити дипломирането на студентите от випуск 2016 и им желае вдъхновение, творческа енергия, нестихващ стремеж към развитие, амбиция и постоянство по пътя на високите цели, които са си поставили!

 

 

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата