В София ще се учи на 12.01.

10 януари, 2017 12:00 | Образование, Средно образование | Няма коментари

В София ще се учи на 12.01.

12 януари (четвъртък) ще е учебен ден, като в правомощията на директорите е да вземат решения за режима на работа в конкретното училище.Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова. В началото на извънредната ваканция МОН даде право на кметовете на общини да решават кои дни да са неучебни поради необичайно ниските температури в повечето области на страната.

По думите на Фандъкова над 70% от училищата на територията на Столична община все още цялостно или частично не е постигната необходимата температура за провеждане на учебни занятия. Поэ тази причина 11-и януари е неучебен ден. „В голяма част от училищата на по-високите етажи и в северните или северозападните крила от сградите температурите са под нормите“, признава столичният кмет.

Според изискванията на Столичната здравна инспекция за провеждане на учебен процес в училищата е нужно температурата в стаите да бъде над 18 градуса. Училищата се затопляли трудно, защоно по време на ваканцията отоплението е било намалено до минимум и сега е доста по-рудно да се достигнат 18 градуса.

Родители масово недоволстваха вн социалните мрежи, защото няма на кого да оставят децата си, за да отидат на работа. В много общини на семействата беше дадена възможност сами да преценят дали да пускат децата си или да си ги държат у дома в дните с най-ниски температури.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата