Националният литературен музей изпраща 745 лв. в помощ на пострадалите в Хитрино

17 януари, 2017 22:29 | Култура | Няма коментари

Националният литературен музей изпраща 745 лв. в помощ  на пострадалите в Хитрино

Националният литературен музей изпраща по сметката на община Хитрино 745 лв. от дарения на граждани. Парите бяха събрани на 14 януари, събота, когато къщите музеи на българските класици отвориха врати, без да съберат входни такси, като всеки посетител можеше да пусне дарение в специални кутии.

Към инициативата на музея се присъединиха писателите Деян Енев, Теодора Димова, Асен Сираков, Георги Константинов, Бойко Беленски и Анжела Димчева, които в къщата музей на Петко и Пенчо Славейкови раздаваха автографи на свои книги, и парите от продажбите постъпиха като дарения.

В музея на Иван Вазов млади творци – студенти от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ представиха специално подготвена поетична програма. Поети журналисти – Спасиана Кирилова, Славимир Генчев, Иглика Горанова, Любен Лачански, ТанянаЯвашева, Боряна Желева и др., също се включиха в инициативата на Националния литературен музей с поетични четения и лични дарения.

Дарения направиха и посетителите на поетичната вечер „Братството на поетите“, посветена на Никола Вапцаров и Иван Пейчев, която се проведе в къща музей „Н. Й. Вапцаров“.

Екипът на Националния литературен музей изказва своята благодарност на всички участници в инициативата в помощ на хората от Хитрино и на българските медии, които спомогнаха за огласяването й.

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата