Преподавател на НБУ спечели първа награда в конкурса за млади учени „Д-р Иванка Петкова“

13 януари, 2017 19:03 | Висше образование, Образование | Няма коментари

Преподавател на НБУ спечели първа награда в конкурса за млади учени „Д-р Иванка Петкова“

Ас. д-р Елена Спасова,  преподавател от департамент „Икономика“ на НБУ, спечели първа награда в конкурса за млади учени „Д-р Иванка Петкова“,
учреден от Института за икономическа политика (ИИП).

Конкурсът се организира за пета поредна година от Института за икономическа политика и носи името на основателя и първи председател на ИИП – д-р Иванка Петкова. Целта му е да продължава мисията на Иванка Петкова – да насърчава младите професионалисти в България – като подкрепя млади учени, докторанти в български или чужди университети/научни институции или постдокторанти на възраст до 35 години, с изявени интереси в областта на международните финанси. Конкурсът включва няколко основни етапа, в рамките на които международна академична комисия оценява докладите на кандидатите и определя финалистите.

На първо място бе класиран докладът на Елена Спасова от Нов български университет на тема „Разширен модел на платежно-балансово ограничение пред растежа: оценка на ефекта на капиталовите потоци върху темповете на растеж на българската икономика“.

Официалната церемония по връчване на наградите за 2016 г. се състоя в Унгарския културен институт на 1 декември 2016 г. Наградата бе връчена от доц. д-р Евгени Евгениев, зам.-ректор по европейски проекти и продължаващо обучение, Висше училище по застраховане и финанси, и доц. д-р Калоян Симеонов, ръководител на катедра „Европеистика“, Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата