Международна конференция Храни – 3 „Предизвикателства за качеството и безопасността по хранителната верига“

20 март, 2017 16:33 | Наука | Няма коментари

 

От 23. до 25. март 2017 г. в Нов български университет ще се проведе третата поредна Международна конференция „Храни“ – FOOD-3 INTERNATIONAL CONFERENCE “THE CHALLENGES FOR QUALITY AND SAFETY ALONG THE FOOD CHAIN”. Събитието се провежда под патронажа на Ректора на НБУ – проф. д-р Пламен Бочков.

Основен организатор е Биолабораторията при Нов български университет, а съорганизатори са Българско дружество по микробиология към СУБ, Институт по микробиология  „Стефан Ангелов“ към БАН и Българска агенция по безопасност нa храните.

Ще бъдат представени доклади на международни лектори от над 12 страни от Европа и Южна Америка.

На конференцията доклади ще изнесат президентите на: Балканско дружество по микробиология – проф. Атанасиос Цакрис, Гърция, Турско дружество по микробиология – проф. Зейнеп Сигдем Кайаджан, Българско дружество по микробиология – акад. Ангел Гълъбов, заместник-изпълнителният директор на БАБХ и директори на институти от БАН. Участие ще вземат и представители на Европейската агенция по безопасност на храните (EFSA).

Над 100 делегати от 12 страни от  Европа и Северна Америка ще представят пленарни, устни доклади и постери, разпределени в 15 секции като: качество и безопасност на храни и напитки, замърсяване на храните, микробиологичен контрол, алергени и добавки в храните, биотехнология на храните, нанотехнологии в хранителната индустрия, етикетиране и пакетиране, пробиотици и пребиотици и биохрани. По време на конференцията ще бъдат обсъдени най-новите тенденции по отношение на качеството на храните и диететиката.

Работният език на конференцията е английски.

Повече информация може да бъде намерена на уеб-страницата на конференцията:

http://ebox.nbu.bg/3foodconference/index.html

 

 

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата