„Родината“ – поетическо четене по случай Националния празник, ще се проведе в къща музей „Иван Вазов“ в София

1 март, 2017 12:18 | Култура | Няма коментари

„Родината“ – поетическо четене по случай Националния празник, ще се проведе в къща музей „Иван Вазов“ в София

В навечерието на Националния празник на България къща музей „Иван Вазов“ при Националния литературен музей ще представи поетическо четене под мотото „Родината“.

На 2 март  в музея  на Патриарха на българската литература ще се проведе Вазово утро с участието на ученици. Същия ден от 18 ч. домът на народния поет ще отвори врати за всички желаещи да чуят произведения, посветени на Родината, от Вазов, от класици на българската литература и от съвременни творци. В събитието участие ще вземат Иван Цанев, ЯницаРадева, АлександърХристов, ВладимирПолеганов, ЙорданЕфтимов, ЦветанкаЕленкова, ЕкатеринаГригорова.

Междувременно гостите могат да видят в документалната експозиция витрина, посветена на „Епопея на забравените“, първото издание на „Под игото“, както и спомените на Съба Вазова, майката на големия ни поет.

Модератор на събитието ще бъде д-р Кристина Йорданова, литературен критик и преподавател по съвременна българска литература в СУ „Св. Климент Охридски“.

Къща музей „Иван Вазов“ е част от структурата на Националния литературен музей, чиито цели са свързани със съхранението и популяризирането на българското литературно наследство и музейно дело, посредством съвременни дейци и публични личности с принос в културния живот на страната ни.

 

 

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата