„Бягство“ – музикален спектакъл по песни на дует „Авеню“

21 април, 2017 20:58 | Афиш, Култура | Няма коментари

„Бягство“ –  музикален спектакъл по песни на дует „Авеню“

В своя юбилеен стотен сезон Държавният музикален и балетен център – София ще представи най-новия си спектакъл „Бягство“ по песни на известния български дует „Авеню“.

На фона на историческите събития в България, обхващащи периода от 90-те години на миналия век до днес, се разкрива историята на две момчета, влюбени в музиката, които създават дует. В зората на българската демокрация звукозаписна компания в Америка попада на първата им песен и впечатлена от таланта и музикалния потенциал, отправя покана за съвместна работа. Но предпочита да работи само с един от тях. За първи път неразделните приятели ще трябва да вземат решение, което ще остави следа върху целия им живот.

Единият решава да се възползва от предложението и заминава.

Другият остава в България.

Приятелството, любовта, мечтите и стремежите на двамата герои са подложени на сериозни изпитания. Пътищата им, макар и далече един от друг, вървят паралелно, за да се слеят накрая в един общ път, на който не само ще се срещнат, но и ще създадат своя най-голям хит като дует.

Мюзикълът „Бягство“ е не само музикалната изповед на дует „Авеню“, но и разказ за трудността на решенията и отговорността пред най-близките, за височините и спадовете в човешките отношения.

Това е един спектакъл за любовта, приятелството и споделените надежди и мечти.

Екипът от професионалисти, който се събра, за да разкаже на българската публика историята, вдъхновена от творчеството на Боби и Заки от дует „Авеню“, е в състав:

Автор на либретото – Левена Филчева

Режисьор – Александър Мутафчийски

Автор на оркестрациите – Левон Манукян

Диригент постановчик: Левон Манукян

Хореограф: Татяна Янева

Диригент и хормайстор: Людмил Горчев

Сценография: Георги Златанов

Художник по костюми: Цветанка Петкова – Стойнова

Премиерните спектакли са на 27 май- събота от 19.00ч. и на 28 май- неделя от 17.00ч.

 

В спектакъла участват младите звезди на Музикалния театър Весела Делчева, Илона Иванова и Денко Проданов, след блестящото си представяне в мюзикъла на А.Л.Уебър „Sunset blvd”.

Като гости в спектакъла са поканени младите звезди от последните няколко сезона на популярното телевизионно предаване „Х Фактор“ Пламен и Иво Добреви, Михаела Маринова и Невена Пейкова.

 

 

 

 

За мюзикъла „БЯГСТВО“ по песните на Дует „АВЕНЮ“

Когато си млад и всичко е пред теб, мислиш, че е достатъчно да разпериш ръце и да полетиш към мечтите си. Дали е толкова лесно да ги достигнеш?! Особено ако живееш във време на преход, промени, рухване на стени, разделящи хората, откриване на нови хоризонти… И вместо полет към мечтите, може да изпаднеш в такива житейски ситуации, които да те изправят на кръстопът. На къде да тръгнеш?!… Тази дилема стои пред Иво и Пламен, героите в мюзикъла „Бягство“- две млади момчета, приятели от детство, с мечта за общ дует… Неочаквано те са принудени от обстоятелствата да вземат трудно решение и всеки сам да избере посокта по която да върви… и да избяга, търсейки себе си и мястото си в живота. Но дали това бягство няма да им помогне да намерят пътя към голямото приятелство.. Това е една много истинска и човешка история, представена и чрез хитовите песни на Дует „Авеню“.

Изпълнители на ролите на:

ПЛАМЕН-     Пламен Добрев, Александър Панайотов

ИВО –             Иво Добрев, Денко Проданов

МАРИЯ-        Невена Пейкова, Весела Делчева

ДЖЕНИ-        Михаела Маринова, Илона Иванова

КРАСИ-         Христина Пипова, Анна Мария Недкова

ВАСИЛ, баща на Иво-

Емил Митрополитски, Христо Сарафов

ТОНИ, продуцент и ржисьор-

Румен Григоров, Богомил Спиров,Пламен Димов

МУЗИКАНТЪТ-

Владимир Грудков, Александър Василев,  Пламен Димов

 

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата