Колективна изложба „10 години департамент „Изящни изкуства“ в НБУ“

26 април, 2017 22:00 | Висше образование, Образование | Няма коментари

Колективна изложба „10 години департамент „Изящни изкуства“ в НБУ“
  1. април – 10. май 2017 г., гр. Перник, Галерия „Кракра“

 

Дългогодишното сътрудничество между департамент „Изящни изкуства“ и различни културни институции в гр. Перник ще зарадва културната общественост в града с традиционната вече годишна изложба на преподавателите от Департамента.

Експозицията ще представи най-новите творчески постижения на утвърдени и популярни творци като проф. Николай Майсторов, проф. Екатерина Русинова, доц. Елена Иванова, доц. Валентин Савчев, доц. Михаил Чомаков, както и на по-младите им колеги – доц. д-р Моника Попова, доц. д-р Ралица Мирчева, доц. д-р Анна Янева, доц. д-р Калина Христова, гл. ас. д-р Венцислав Занков, ас. Дамян Дамянов и Станимир Божилов.

Предвид на това, че преподавателите работят в различни области на пластичните изкуства, изложбата ще представи широк спектър от стилове и жанрове. В съгласие с девиза на Университета „Ne variеtatem timeamus“ („Да не се боим от разнообразието“), макар и в този малък формат, изложбата е един опит да се представи част от многообразието на визуалните изкуства, изучавани в НБУ: живопис, скулптура, графика, плакат, керамика, сценография и рисунки.

Изложбата е част от събитията, отбелязващи 10 години от създаването на департамент „Изящни изкуства“ в НБУ, и ще бъде открита на 27. април от 17:30 часа в Галерия „Кракра“ гр. Перник.

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата