Майски дни на артистичния дизайн 2017

25 април, 2017 15:48 | Висше образование, Образование | Няма коментари

Майски дни на артистичния дизайн 2017


В рамките на „Майски дни на дизайна“333

 

Идеята на проекта е да позиционира НБУ като водеща образователна институция в страната в областта на дизайна. Участвайки в този проект НБУ ще стане организатор на едно от големите събития за дизайн у нас. В събитието ще участват както студенти, така и преподаватели, а също и значимите имена от българската  дизайн сцена, като Красимир Капитанов – един от най-реализираните български дизайнери в областта на интериора. Иновативното и надграждащото в проекта ни от 2017 година е това, че ще бъдат организирани множество творчески работилници, както и традиционно ще бъдат направени представителни изложби и редица семинари.

Проектът има сериозна добавена стойност в подкрепа на образованието на студентите от НБУ и възможността да се срещнат лично с едни от най-големите имена в интериорния дизайн. Ще бъдат проведени творчески работилници, създадени специално за тях и водени от интериорни експерти и високо квалифицирани преподаватели. Освен това, в рамките на фестивала ще бъде представена изложба на студентите от НБУ от програмите на департамент „Дизайн”, в Мол Сердика и изложбените пространства на НБУ, както ще има и възможността за щанд на НБУ. Не на последно място е и творческата работилница и пътуващ семинар, резултатите от които ще бъдат представени в изложбените пространства на НБУ и Сердика център.

  1. 1 7 май 2017 – Уъркшоп по осветителни тела – Николай Табаков

 

  1. 8 16 май 2017Изложба с резултатите от уърк шоп Николай Табаков (галерия)

 

  1. 19 26 майКак да направим Българската азбука с мозаечна техниката от Равена или от ръчно направена хартия

Водещ: Кина Богданова – Равена  или  Весела Станоева от Академията в Айховен, провеждане в залите на НБУ. Произведенията на участниците в творческата работилница остават за провеждане на изложба в НБУ.

 

  1. 22 – 30 май – Междууниверситетска студентска изложба „Нестандартна светлина 2017“ във СУ „Св. Климент Охридски“, съвместно със студентите от специалност „Педагогика на изкуството“ СУ. Изложбата ще протече под ръководството на проф. д-р Орлин Дворянов от СУ и проф. д-р Борис Сергинов от НБУ.

 

  1. 29 май – 4 юниТворческа работилница, пътуващ семинар – Ленд ард и устойчив дизайн

               с. Лозенец, хотел Амбелиц, местност Корал

               Водещи: преп. Руслан Лозев, гл. ас. д-р Биляна Калоянова, докторант Ева Гебрева, проф. д-р Б.Сергинов, гл. ас. д-р Иво Попов, Ралица Попова, преп. Руслан Лозев, Весела Станоева

5.1. 30 майСеминар „Средства и материали в дизайна“ – Текстил за и извън интериора – с водещ докторант Евелина Гебрева.

5.2. 31 майСеминар „Средства и материали в дизайна“ – Изкуството и иновативните материали в интериора – водещ Руслан Лозев.

5.3. 1 юни – Семинар „Средства и материали в дизайна“ – Отговорен дизайн – водещ, гл. ас. д-р Биляна Калоянова.

5.4. 2 юни – Семинар „Алтернативно осветление: Създаване на лампи“ – семинар отворена лекция, творческо ателие – водещ : Ралица Попова, д-р Иво Попов .

5.5. 3 юни – Семинар „Ленд арт и неговото влияние върху дизайн в пространствена среда“ – семинар отворена лекция, творческо ателие – водещ проф. д-р Борис Сергинов

5.6. 4 юни – Весела Станоева от академията по дизайн в „Айховен“ Холандия – Творческо ателие „Пулпа“

  1. 9 юни – MONEV GALLERY

 

Изложба на дипломанти и студенти от магистърска програма „Пространствен дизайн“ и бакалавърска програма „Интериорен дизайн“

„Параметрични и еко обекти в дизайна -2017“

Атриум, МОЛ „Сердика“, бул. „Ситняково“ 48

Модератори: проф.д-р Борис Сергинов, Руслан Лозев, гл. ас.д-р Биляна Калоянова и гл. ас. д-р Иво Попов.

 

  1. 12 17 юниТворческа работилница на студио Kapitanov design

„Обществени интериорни пространства“ http://www.kapitanovdesign.com

Водещ: Красимир Капитнанов

Зали и ателиета на НБУ

Модератори: проф.д-р Борис Сергинов, гл. ас. д-р Иво Попов

 

  1. 19 юниИзложба на студенти и участници в „Творческа работилница на студио Kapitanov design“ изложбени пространства НБУ

модератори:проф.д-р Борис Сергинов, д-р Иво Попов

Партньори на събитието: Lenovo (Леново) – България, Nemetschek vectorworks (Немечек) – България, Сердика център – София, Галерия ЕДНО – Монев, Хотел Амбелиц, Студио Kapitanov design, Сдружение „Изкуство в действие“.

 

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата