Майски дни на модата 2017

25 април, 2017 15:46 | Висше образование, Образование | Няма коментари

Майски дни на модата 2017


Plakat-dni-na-modata-2017v3
В рамките на „Майски дни на дизайна“

 

От 3. май до 5. юни студентите по мода от Нов български университет ще представят своите творчески разработки в поредица от събития, обединени под общото заглавие „Майски дни на модата 2017“. С помощта на своите преподаватели те ще демонстрират по един категоричен начин усета си за красота, стил и мода пред софийската общественост и ще покажат, че обучението им е на високо професионално ниво. В дните на модата са включени няколко модни ревюта, модни инсталации, моден пърформанс, изложба, семинари, уъркшоп, обучения, дискусии.

Партньори на НБУ:

VOGUE VISION Academy,

H&M

Terra Nova

Фондация „Деца на България“

SIS Industries

VIVACOM ART HALL

Bulgaria On Air

 

СЪБИТИЯ:

 1. 05.2017 г., 19 ч., Vogue Vision Academy“, ул. „6 септември“ 55А

Дните на модата се откриват на 3 май с едно изключително атрактивно събитие –Модно ревю „VERSUS – контрастът като понятие в модата“. В  изисканото пространство на „Vogue Vision Academy“, с любезното съдействие на стилист Митко Дамов, ще бъдат показани студентски модни инспирации на тема „VERSUS“, създадени от студентите по време на майсторски клас по мода, проведен от дизайнерката Евгения Попова.

 

 1. 05.2017 г., 19 ч., Vogue Vision Academy“, ул. „6 септември“ 55А

Предоставени от моден бранд „Terra Nova“ тениски, обработени и изрисувани от студенти ще бъдат показани на откриването.

проф. д-р Емилия Панайотова, доц. Елена Тодорова, студенти от 2 курс, бакалавърска програма „Мода“

 

 1. 4, 5, 22. 05.2017 г., НБУ, гимназии

По време на майските дни на модата ученици от професионалната гимназия по облекло „Мария Луиза“ и професионалната гимназия по текстил и облекло ще посетят избрани лекции и събития в НБУ, а преподаватели от НБУ ще проведат  серия от обучения в гимназиите.

 

 1. 05. 2017 г.,19 ч., Музикален център „Борис Христов“, ул. „Цар Самуил“ 55 А

За пета поредна година, през първите две седмици на месец май ще бъде експонирана студентска изложба в залите на изложбен център „Борис Христов“, която ще представи творческите търсения на студентите от 3-ти и 4-ти курс, БП „Мода“. На изложбата ще бъдат представени облекла от трикотаж с графичен принт и подходящи аксесоари, обединени от обща тема, подбрана цветова гама и материали. Към реализираните в материал студентски облекла ще се приложат и модните скици, онагледяващи творческия процес.

 

 1. 05. – 13.05.2017 г.,Уъркшоп „Визуалният разказ“, професор Нийл Найк, Португалия

От 9 до 13  май в НБУ ще се проведе семинар – уъркшоп на тема „Визуалният разказ“. Водещ ще е португалският преподавател проф. Нийл Найк, който гостува на департамент „Дизайн“ по програмата за обмен на студенти и преподаватели „Еразъм +“. Нийл Найк има повече от 15 години опит като режисьор и продуцент на филми, главно документални, заснети на три континента, преподава в Института за изкуства към университета в Кастело Бранко. Той ще представи своя опит и възгледи за киното и съвместно с наши студенти, ще участва в заснемането на клип за дипломната колекция на студентите по мода.

 

 1. 05 – 15.05.2017 г. ,11 ч., НБУ

От 10. до 15. май  в НБУ ще бъде експонирана изложба „Close the loop – H&M и НБУ“. Две поредни години световният моден бранд  H&M работи със  студенти от МП „Мода и бизнес стратегии“. Брандът предоставя на младите дизайнери стари дрехи, предадени за рециклиране, които те обработват и стилизират по атрактивен начин.

 

 1. 13 май, 11 ч., НБУ Презентация на моден бранд H&M. Г-жа Анна Великова, PR на световния моден бранд H&M ще представи пред гости  и студенти по мода  компанията, историята и и тенденциите в нейното развитие.

 

 1.  18 май, 11 ч., НБУ
 • Презентация на компания AMANN GROUP “Intelligent threads”, световна фирма за производство на конци.
 • Презентация на компания YKK „Тенденции  YKK  2018“ – световен бранд за производство на ципове и спомагателни материали

 

 1. 19 май, 19 ч., Модно ревю, Университетски театър НБУ

Студенти от 2. и 3. курс, бакалавърска програма „Мода“ ще представят своите семестриални задачи и проекти, изпълнени от студентите под ръководството на преподавателите по мода.

 

 1. 05.2017 г., 19 ч.,  ДИПЛОМНО РЕВЮ „FASHION FORECAST 2017“ ДНК на НДК – пространство за съвременен театър и пърформанс

Студенти от магистърска програма „Мода и бизнес стратегии“ ще представят своите дипломни колекции, всяка от които се състои от 12 аутфита. Това, което  обединява отделните колекции в един цялостен спектакъл, е усещането за предстоящия моден сезон  2018 г., и опитът те да бъдат максимално адекватни към модните тенденции. Всяка една от тези колекции носи духа и индивидуалността на младите дизайнери.

 

 

 1. 2 06.2017 г., 19 ч.  VIVACOM ART HALL, ул. „Ген. Й. В. Гурко“ 4

Изложба на студенти от магистърска програма „Стайлинг“. Магистърската програма „Стайлинг“ на Нов български университет е първата по рода си в България и отговоря на световните тенденции не само в областта на модния бизнес, но и в рекламата, фотографията, киното, телевизията и журналистиката.  В изложбата ще бъдат  показани  работите на 7 дипломанти. На изложбата ще бъдат представени избрани кадри от фотосесиите, филм с мотиви от тях и 7 броя малки книжни тела, в които ще бъдат публикувани пълните фотосесии и текста към тях. Темите на фотосесиите представят стайлинг решения, но  и изследват социални и попкултурни течения от края на ХХ и началото на ХХI век, както и културологични контрасти.

 

 1. 06.2017 г.,19 ч. ДИПЛОМНО РЕВЮ „ART IS EVERY DAY“, FIVE HIGH SKATEPARK, ул. „Владайска река“ 4

Студенти  от бакалавърска  програма „Мода“ ще покажат своето дипломно ревю под обща тема „Art is every dayвъв Five High skatepark, едно модерно и нестандартно пространство. Студентите ще демонстрират своите знания, усет и отношение към модата и тенденциите за предстоящия моден сезон. Всяка от дипломните колекции се състои от шест аутфита, инспирирани от различни художници и течения в съвременното изкуство. В студентските проекти  са преплетени колорити, форми и структури, вдъхновени от творбите на някои от най-големите имена в изобрзителното изкуство на XX и началото на XXI век.

 

 

.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата