Art is Everyday – дипломно модно ревю на студенти по мода от НБУ

3 юни, 2017 17:44 | Висше образование, Образование | Няма коментари

Art is Everyday – дипломно модно ревю на студенти по мода от НБУ

 

05 юни 2017 г., 19:00 часа – Five High Skate Park (ул. „Владайска река“ №4)

На 5 юни от 19.00 часа в уникалното пространство на Five High Skate Park под мотото Art is Everyday ще се състои дипломното ревю на студентите от бакалавърска програма „Мода“ на Нов български университет. Колекциите на младите дизайнери са инспирирани от някои от най-големите имена и течения в съвременното изкуство. Сред вдъхновителите на модните проекти са художници, фотографи, архитекти и визуални артисти като Кристо Явашев, Джеф Кунс, Рен Ханг и Тадао Андо. Art is Everyday е опит да бъде прескочена утилитарната рамка на дрехата и да бъде открита пресечната й точка с чистото изобразително изкуство.

Дизайнерите от НБУ ще прекроят представите ни за естетично, като използват определените от модата изразни средства – цвят, материя, силует.

Като част от дипломната си работа тази година студентите от БП „Мода“ имаха задачата да създадат моден филм. В рамките на уъркшопа „Визуалният разказ“ под ръководството на проф. Нийл Найт от Института за изкуства към университета в Кастело Бранко, младите дизайнери представиха част от колекциите си в кратък филм. Зад камерата застана Радослав Делийчев – студент по фотография от НБУ.

Art is Everyday е вълнуваща среща с едно изпълнено с красота и предизвикателства ежедневие.

Участници: Айлин Елмаз, Моника Кръстева, Антоанета Войводова, Боряна Димитрова, Мадлен Боева, Вероника Иванова, Елизабет Петкова, Мария Станева, Марио Йонев, Памела Велкова, Надя Кръчкова, Хиам Фадел, Даяна Ангелова, Станислава Петрова

Научен ръководител: гл. ас. д-р Яна Дворецка

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата