Концертът -спектакъл „100 години оперета“ в Музикалния театър ще се постави отново, заради големия интерес

29 септември, 2017 14:24 | Афиш, Култура | Няма коментари

Концертът -спектакъл „100 години оперета“ в Музикалния театър ще се постави отново, заради големия интерес

 

Свършиха билетите за юбилейния концерт „100 години оперета” на 1-ви октомври. Заради големия зрителски интерес, той ще бъде повторен на 15-ти октомври, неделя, отново от 17 часа.

На 15-ти октомври на сцената отново ще се качат всички солисти, оркестърът, хорът и балетът на Музикалния театър, за да отбележат 100 години от професионалното начало на оперетата у нас. Те ще изпълнят откъси от обичани оперети, сред които „Веселата вдовица”, „Баядерка”, „Прилепът”, „Цигански барон”. Зрителите ще видят и откъси от популярни мюзикъли, сред които „Кабаре”, „Евита”, „Бел ами”.

Националната оперета ще отдаде почит и на българските автори – зрителите ще се насладят на творбата на Димитър Вълчев „Време за любов”, както и на балетните класики „Панаир в София” от Жул Леви и „Сребърните пантофки” на Парашкев Хаджиев.

Накрая на концерта всички солисти, хорът и балетът ще излязат на сцената с български национални носии, за да изпълнят заедно прочутия Годежарски хор от оперетата на Асен Карастоянов „Българи от старо време”. Замисълът на режисьора проф. Светозар Донев, е така да бъде показано значението на Музикалния театър в развитието на българската култура.

„Оперетата е празнично изкуство. Елате на нашия концерт като на празник!”  – с тези думи каним публиката и на 15-ти октомври от 17 часа в Музикалния театър.

Юбилейният сезон на Музикалния театър се провежда под патронажа на виципрезидента на Република България г-жа Илияна Йотова.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата