Започва петото издание на Зелената олимпиада

1 октомври, 2017 09:11 | Образование, Средно образование | Няма коментари

За пета година Зелената олимпиада ще стимулира учениците да научат повече за опазването на околната среда. Тя има за цел да стимулира интереса към природата и да работи за формиране на екологична култура.

В специално създадена онлайн платформа zelenaolimpiada.bg  учениците от 1. до 12. клас ще решават тестове, свързани с опазването на природата. В национален мащаб ще бъдат излъчени трима победители, за които има чудесни награди: за горен курс – таблет, за среден – смартфон и за начален – MP3-плеър.

Регистрацията в сайта е възможна от 1. октомври до 1. декември 2017 г. Победителите ще бъдат обявени до 10. декември.

Зелената олимпиада е най-мащабното образователно събитие с екологичен характер. То е без аналог в страната по иновативност и по обхват на провеждане. От 2012 г. всяка година в организираната от Академика БГ проява се включват близо 5000 деца от 1. до 12. клас от цялата страна, а през 2016 г. те бяха 7000. Участват и българските училища зад граница, тъй като онлайн тестовете дават тази възможност.

Последните четири издания на инициативата са под патронажа на МОСВ и ПУДООС. През 2017 г. Зелената олимпиада се провежда във връзка с образователно-информационна кампания на Оперативна програма „Околна среда“.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата