Над 400 ученици в Стара Загора аплодираха Поли Генова и Зелената олимпиада

23 октомври, 2017 20:00 | Образование, Средно образование | Няма коментари

Над 400 ученици в Стара Загора аплодираха Поли Генова и Зелената олимпиада

 

 

Над 400 ученици се състезаваха в Зелената олимпиада на сцената на Държавната опера в Стара Загора. Изненадата на събитието беше Поли Генова, която стана посланик  на зелената идея и зарадва всички с изпълнения на най-популярните си песни. Тя призова учениците да бъдат отговорни и да пазят природата.

Заедно с онлайн платформата http://zelenaolimpiada.bg/ тази година МОСВ организира и викторини на живо в няколко български града. Първо в Стара Загора учениците отговаряха на въпроси, различни от тези в онлайн конкурса. Водещ на събитието беше актьорът Николай Начев, който провери знанията за опазване на околната среда на учениците в залата.  За всички имаше подаръци, а победителите в екологичната викторина получиха специални награди, осигурени от ОП „Околна среда“.

„Образователната инициатива има за цел да възпита у вас децата любов към природата и да повиши знанията ви за нейното опазване“, каза в обръщение към учениците Евелина Гечева от Академика БГ, организатор на екологичния конкурс.

Тази година Зелената олимпиада излезе извън пределите на България. Ученици от Германия, Испания и Холандия вече се включиха в екологичната надпревара.

След Стара Загора за състезание в еко викторините на живо ще се готвят ученици от Плевен и Монтана. Онлайн тестовете са отворени за участие до 1 декември 2017 г. Победителите в трите възрастови групи ще бъдат наградени с MP3 плеър, смартфон и таблет на финалното събитие на Зелена олимпиада, което ще се проведе през декември в София.

Мащабната екологична инициатива традиционно се провежда с подкрепата на Министерството на околната среда и водите чрез Оперативна програма „Околна среда“.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата