240 ученици се състезаваха в „Зелената олимпиада“ в Монтана

20 ноември, 2017 19:58 | Образование | Няма коментари

240 ученици се състезаваха в „Зелената олимпиада“ в Монтана

 

Над 240 ученици се състезаваха в „Зелената олимпиада“ на сцената на Младежкия дом в Монтана. Поли Генова, посланик на зелената идея, отново зарадва децата с музика, автофграфи и снимки.

Заедно с онлайн платформата http://zelenaolimpiada.bg/ тази година МОСВ и Академика БГорганизират и викторини на живо в Стара Загора, Плевен и Монтана. Учениците демонстрираха знания за това как да се отнасяме с отговорност и уважение към природата. Всички получиха подаръци, а победителите в екологичната викторина бяха наградени на сцената със специални награди, осигурени от ОП „Околна среда“.

Организаторите припомниха, че остава още малко време, в което учениците могат да се включат в екологичното състезание. Онлайн тестовете са отворени за участие до 1 декември 2017 г. На заключителното събитие в СофияМинистерството на околната среда и водите и Академика БГ ще наградят победителите в трите възрастови групи с MP3 плеър, смартфон и таблет.

Мащабната екологична инициатива традиционно се организира от портала Академика БГ и се провежда с подкрепата на Министерството на околната среда и водите чрез Оперативна програма „Околна среда“.

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата