Награждават победителите в Зелената олимпиада

12 декември, 2017 10:01 | | Няма коментари

Награждават победителите в Зелената олимпиада

 

 

Победителите в онлайн изданието на Зелената олимпиада ще получат наградите си на специално тържество на 12. декември в София.

Над 5000 деца се състезаваха със знания за опазването на природата, като тази година се включиха и български училища от чужбина.

Според регламента в национален мащаб има трима победители – по един от начален, прогимназиален и гимназиален етап.

Ето кои са отличените в петото издание, проведено от октомври до декември 2017 г.:

 

Христо Илиев – 3 клас, ОУ Васил Левски, гр. Плевен;

Марина Господинова – 7 клас, ПМГ „Академик Боян Петканчин“, гр. Хасково;

Десислава Илиева – 10 клас, СМГ „Паисий Хилендарски“, гр. София.

 

Отличените есета ще бъдат публикувани в сайта на Зелената олимпиада.

На тържественото награждаване в НДК ще присъстват близо 400 деца от столични училища, които ще се включат в интересна ековикторина с награди, която ще води актьорът Николай Начев. За всеки участник ще има подарък, а всяко училище ще получи грамота за включването си в този зелен проект. За младите природолюбители ще пее любимата изпълнителка Михаела Филева. Подобни събития бяха проведени в Стара Загора, Плевен и Монтана. Раздадени бяха 60 награди и над 1000 екоподаръци.

Зелената олимпиада се организира от Академика БГ с подкрепата на МОСВ и Оперативна програма „Околна среда“. Това е най-мащабното образователно събитие с екологичен характер. То има за цел да формира екологична култура и да възпита любов към природата. Всяка година в него се включват над 5000 деца от цялата страна.

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата