„Ангели и демони“ в Зала „България“

14 февруари, 2018 15:39 | Афиш, Култура | Няма коментари

Quarto Quartet ще направи най-красивия подарък за влюбените на 14 февруари 2018 г. от 19.00 часа в зала „България“.

„Ангели и демони“ е концерт на танца и на музиката на тангото.

В спектакъла ще участват балет танцьори от различни точки на света, обединени от Laakoontango – студио по аржентинско танго в България.

Специален гост е аржентинският виртуоз на бандонеона Матиас Гонзалес. Роден в Буенос Айрес, днес той е едно от големите имена сред танго-бандонеонистите по света. Един от най утвърдените интерпретатори и създатели на аранжименти в съвременната танго музика.

Мария Мартинова е известна преди всичко като пианистката на международната танго формация „Тангуарда“. Родена в България днес тя е един от най-известните и търсени изпълнители на танго в света. По думите й тангото е не само лична стихия, но бряг и пристанище за онези, които пазят любовта в сърцето си.

Домакин и сърце на концерта е Quarto Quartet. Европейската музикална критика определя Quarto като най-импресивния български камерен състав, който притежава сърцето и ръката да превъплъщава във високо изкуство не само строгите класически програми, но и тангото, музиката на страстта.

Танго е жанр в изкуството, има музика танго, поезия танго и танц танго. Заражда се в Аржентина и Уругвай, а днес е част от душата на Латинска Америка, Испания и Италия, и има огромна популярност на няколко континента.

Бандонеонът е създаден от Хайнрих Банд в Германия и съществува от средата на 19 век като църковен инструмент. Днес се свързва изключително с Аржентина и изпълнението на танго.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата