Детските спектакли „Ян Бибиян“ и „Пепеляшка“ са безплатни на 1 юни – празникът на детето

30 май, 2018 21:25 | Култура | Няма коментари

Детските спектакли „Ян Бибиян“ и „Пепеляшка“ са безплатни на 1 юни –   празникът на детето

Музикалния театър кани децата и техните близки на два безплатни спектакъла на 1-ви юни – балета „Пепеляшка“ от 11 часа и мюзикъла „Ян Бибиян“ от 15 часа. И двата ще се играят на голяма сцена.

Подарете си празник за вас и вашите деца в Музикалния театър! Единственото условие е да си вземете предварително билет от касата, може и в самия ден на спектаклите, за да имате място в залата.

От 11 часа в петък е приказката за деца и възрастни „Пепеляшка“ на балет „Арабеск“.  

Романтичната история за Пепеляшка и нейния принц е разказана от неочакван ъгъл – през гледната точка на разсеяната фея. Пепеляшка отива на бал с помощта на феята, която е превърнала тиквата в кола вместо в каляска. В историята се наместват Пипи Дългото чорапче и Червената шапчица. Старата Фея  изпада в недоумение от срещата си с Баба Яга, а Злата мащеха и двете й дъщери – в поредица от комични ситуации.

Всички тези смешни ситуации и герои, дошли и от други приказки, са  хитроумно забъркани от хореографа Мариана Крънчева по вълшебната музика на Прокофиев. Приказните костюми са на Цветанка Петкова-Стойнова, сценографията е на Екатерина Енева.
Ролите се изпълняват от танцьорите на Балет „Арабеск“

 

От 15 часа на 1-ви юни е любимия на детската аудитория мюзикъл „Ян Бибиян“. Заради големия интерес, той ще се играе не на камерна, а на голяма сцена

 

Мюзикълът на големия български композитор Димитър Вълчев е написан специално за Музикалния театър. Либретото на Димитър Димитров е по едноименния роман на Елин Пелин.

Децата ще станат свидетели на приключенията на малкия немирник Ян Бибиян, който се сприятелява с дяволчето Фют. След тази среща Ян Бибиян попада в царството на злия магьосник Мирилайлай. След много чудни и смели приключения момчето успява да се избави от прегръдката на злите сили. След всички препятствия той става по-смел и по-благороден отпреди.

Режисьор на спектакъла е Явор Радованов, автор на сценографията и костюмите е Евгения Раева, музикален ръководител – Людмила Митрополитска. Участват солисти и хор на Музикалния театър

“Чрез историята на Ян Бибиян съм се опитал да внуша у малките зрители усещането за това кое е зло и кое е добро и колко е важно да имаш добри и верни приятели. Също съм искал да им покажа, че когато желаеш нещо много силно, винаги можеш да го постигнеш “ – казва режисьорът Явор Радованов.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата