Нов български университет организира изложба в Страсбург Младите творци ще представят България чрез магичната материя на стъклото

5 юни, 2018 15:33 | Култура | Няма коментари

 

 

 

Нов български университет организира изложба „Отражения“, която демонстрира резултати от работата на школата по художествено стъкло на НБУ. Тя ще бъде експонирана в Европейските институции в Страсбург, Франция, и ще може да бъде разгледана от 4 до 15 юни 2018 г.

 

Събитието се реализира в рамките на Председателството на Република България на Съвета на Европейския съюз в партньорство Европейска асоциация „Кирил и Методий“. Организатори и участници са доц. д-р Константин Вълчев, преподавател и основател на програмата по стъкло в НБУ, Габриела Тончева, асистент на доц. Вълчев и докторант на НБУ, и група от неговите най-изявени студенти: Веселина Гекова, Белан Амин, Ивайло Ненов, Койя Чехларова, Александър Тасев, Райна Тасева и Милица Минева.

 

Младите и талантливи творци, обединени от своята страст към формообразуването, водени от своя преподавател и вдъхновител, ще представят България чрез магичната материя на стъклото и ще предадат своите послания посредством изкуството си. На изложбата ще бъдат представени творби на съвременното изкуство от стъкло, създадени по време на обучението на студентите в НБУ в София, както и изработени на ежегодната практика на студентите в чешката академия за изящни изкуства в град Светла над Сазава.

 

Желаещите да посетят експозицията, могат да го направят след предварително записване на e-mail адрес: aecm67000@gmail.com.

 

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата