Министър Димов даде старт на Зелена олимпиада 2018

27 септември, 2018 14:45 | | Няма коментари

 

 

„Критичното мислене е по-важно от това просто да знаете верните отговори”. Така министърът на околната среда и водите Нено Димов се обърна днес към ученици от столични училища и даде начало на шестото издание на образователната екологична  инициатива „Зелена олимпиада”. Инициативата се организира от уеб издателство Академика БГ и се провежда с подкрепата на Оперативна програма „Околна среда”.

По покана на министър Димов ученици от ІV до ІХ клас разказаха за екологичните дейности, които реализират с подкрепата на своите учители и изразиха мнение, че „освен граждани на България, ние се стремим да сме отговорни граждани и на най-голямото общество, на майката Земя”.

За шеста поредна година Зелената олимпиада ще провокира детското любопитство към околната среда. Нейната цел е да насърчи знанията за опазването на природата и да изгради екологична култура сред подрастващите.

В специално създадена онлайн платформа zelenaolimpiada.bg  учениците от І до ХІІ клас ще решават тестове, свързани с опазването на природата. Регистрацията за участие е възможна от 27 септември, а наградите ще бъдат връчени на 21 ноември.

В национален мащаб ще бъдат излъчени трима победители, за които отново има награди, осигурени от ОПОС: за горен курс – таблет, за среден – смартфон и за начален – MP3-плеър.

Наред с онлайн състезанието, предстоят атрактивни събития в 4 български града –  Кюстендил, Хасково, Благоевград и Плевен.

Зелената олимпиада е най-мащабното образователно събитие с екологичен характер. То е без аналог в страната по обхват. Всяка година в онлайн тестовете участват между 5000 и 7000 деца от цялата страна и от български училища в чужбина.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата