С празник на оперетата и мюзикъла започва сезона Националният музикален театър

19 септември, 2018 13:18 | Афиш, Култура | Няма коментари

С празник на оперетата и мюзикъла започва сезона Националният музикален театър

На 30-ти септември от 17 часа Националният музикален театър открива новия си сезон с бляскавия концерт -спектакъл „Празник на оперетата и мюзикъла” – феерия от ритми от всички кътчета на света – виенски валс и унгарски чардаш, испанско фламенко,  руски казачок и гръцко сиртаки. Цялата трупа на театъра ще е на сцената, за да изпълни най-обичаните и популярни мелодии от света на оперетата и мюзикъла – от Щраус и Калман, през Щолц и Джери Бок до Луис Мариано и Микис Теодоракис. Преди спектакъла каним публиката на чаша шампанско за началото на новия театрален сезон.

До края на юбилейната 2018-та година, в която честваме 100 години от началото на оперетата в България, празничните концерти на Националния музикален театър продължават. През декември солистите, хорът, балетът и оркестърът подготвят три издания на Коледно-новогодишния концерт в театъра, както и на вече станалия  традиционен Новогодишен оперетен бал на 28 декември в зала 1 на НДК.

 

Националният музикален театър получи Почетния знак на Столична община по повод 100 години професионална оперета в България и 70 години от създаването на театъра. Отличието беше връчено на тържествената сесия на Столичния общински съвет по повод 17-ти септември – празникът на София. „Изключително се вълнувам , когато получавам награда от името на институция с такава значима годишнина“ – заяви директорът на Националния музикален театър Марияна Арсенова. Тя подчерта, че Националния музикален театър прави София един много по-жив град, защото изкуството на мюзикъла и оперетата е най-жизненото и най-оптимистичното. „То искри и шуми като шампанско и създава такова настроение, което никое други изкуство не може да създаде “  – заяви директорът на Националния музикален театър и покани присъстващите на откриването на новия сезон 2018/2019.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата