„Зелената олимпиада“ и Михаела Маринова събраха 400 деца в Кюстендил

29 октомври, 2018 13:47 | Образование | Няма коментари

„Зелената олимпиада“ и Михаела Маринова събраха 400 деца в Кюстендил

Екологичната образователна инициатива „Зелена олимпиада“ на „Академика БГ“, организирана с подкрепата на Оперативна програма „Околна среда“, гостува на ученици в Кюстендил. 400 деца от 9 кюстендилски училища научиха как се изхвърлят разделно отпадъците, какво включва Червената книга и важни съвети за опазването на природата.

Гост на събитието беше певицата Михаела Маринова, която зарадва учениците с най-популярните си песни и ги призова да продължат да подкрепят зелената идея. Театър на сенките „Силуети“ от Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт „Йордан Захариев“ в Кюстендил представи спектакъл „Спасете Земята“, създаден за кампанията и вдъхновен от грижата за околната среда.

Събитията от инициатива „Зелена олимпиада“ ще се проведат в още три града. Победителите в трите възрастови групи ще бъдат наградени с MP3 плеър, смартфон и таблет на финалното събитие в Плевен през ноември. Онлайн тестовете са отворени за участие до 17 ноември 2018 г. на интернет адрес http://zelenaolimpiada.bg/.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата