С академично тържество Софийският университет ще отбележи Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост

22 май, 2019 13:14 | Култура | Няма коментари

С академично тържество Софийският университет ще отбележи Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост

С академично тържество в Аулата на Софийския университет най-старото висше училище в България ще отбележи Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май.

 

Празникът ще започне в 11.45 часа с приветствено слово на ректора на Софийския университет „Св. Климент Охридски” проф. дфн Анастас Герджиков.

 

Академично слово на тема: „За смисъла на неочакваните резултати в науката“ ще произнесе заместник-деканът на Факултета по химия и фармация на Софийския университет проф. д-р Милен Богданов.

 

По време на академичното тържество ще бъдат наградени победителите в Тринадесетия национален литературен конкурс за стихотворение и разказ на Фондация “Св. Климент Охридски” за студенти с българско гражданство, обучаващи се у нас и в чужбина.

 

Факултетът по славянски филологии на Софийския университет ще отличи автора на най-добрата научна книга в областта на литературознанието.

 

За пета поредна година Българското национално радио ще връчи награда на студент в специалност „Журналистика“, профил „Радио“. Инициативата е в памет на проф. д-р Веселин Димитров и цели насърчаване на обучението по радиожурналистика.

 

По традиция по-рано през деня Академичният съвет на Софийския университет ще участва в официалната церемония за отбелязване на празника, която ще започне в 11.00 часа при паметника на светите братя Кирил и Методий. Академичният съвет на Алма матер ще се присъедини към празничното общоградско шествие в 10.50 часа от главния вход на Ректората.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата