Дистанционното обучение може да бъде удължено до 13 април

24 март, 2020 13:59 | Начално образование, Средно образование | Няма коментари

Дистанционното обучение може да бъде удължено до 13 април

Дистанционната форма на обучение на учениците може да бъде удължена до 13 април. Това са съобщили на училищата от Министерството на образованието и науката, информира БНР. Писмото е предупредително за учителите – да се подготвят за възможно удължаване на онлайн обучението.

Решение за удължаване на ваканцията след 29 март все още не е взето, тъй като за целта трябва да бъде издадена заповед на министъра на здравеопазването. По-късно днес се очаква заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев за удължаване на срока на прилагане на противоепидемичните мерки до 13 април, в която вероятно ще бъдат включени и училищата. В такъв случай ще последва и заповед на министъра на образованието Красимир Вълчев за удължаване на дистанционното обучение.

В интервю за „Дарик“ в събота Вълчев допусна, че онлайн обучението може да продължи до 13 април, но нулева година няма да има.

МОН не се подготвя за онлайн варианти на изпитите за 7 и 12 клас. Засега очакванията са през май, когато са датите за национално външно оценяване, децата да са вече на училище.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата