Три таблета очакват отличниците от Зелената олимпиада

23 септември, 2022 13:12 | Начално образование, Образование, Средно образование | Няма коментари

Три таблета очакват отличниците от Зелената олимпиада

Както миналата година, така и сега, три таблета очакват да бъдат връчени на отличниците от Зелената олимпиада.

Най-мащабната образователна инициатива с екологичен характер се организира от Академика БГ от 2011 година. Традиционно тя се провежда под патронажа на Министерството на околната среда и водите.

В специално създадената онлайн платформа https://zelenaolimpiada.com/ участниците могат да се регистрират и да проверят своите знания за природата и нейното опазване, като орешават тестове в три възрастови групи. Последният въпрос е отворен – необходимо е да се напише кратко есе по зададена тема (въздух, води, отпадъци, флора и фауна, климат и т.н.).

Проектът е насочен към повишаване знанията на учениците за опазването на околната среда. Той има за цел да възпитава любов към природата и да допринася за формирането на екологична култура. А състезателният характер на Зелената олимпиада стимулира децата и младежите да четат и да научат повече.

Онлайн форматът дава възможност за участие на деца и младежи от всички населени места в страната, както и на българчета, живеещи в чужбина. От трите възрастови групи – начален, среден и горен курс, се излъчва по един победител, като тази година наградите отново са три таблета.

Регистрацията и решаването на тест са достъпни от 23.09.2022 и продължават до 04.11.2022 г. включително. Резултатите ще бъдат обявени на 08.11.2022 г. на сайта на МОСВ, в платформата на Зелената олимпиада и в нейната фейсбук страница.

 Успех на всички участници! Очакваме ви!

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата