Ново издание на „Дръж се здраво“ от майстора на психологическия съспенс

17 май, 2024 15:24 | Книги | Няма коментари

Ново издание на „Дръж се здраво“ от майстора на психологическия съспенс

На 17 май излиза от печат ново издание на „Дръж се здраво“, една от най-смайващите и социално чувствителни истории на Харлан Коубън.

Дръж се здраво“ (преводач: Венцислав К. Венков, художник на корицата: Живко Петров, 368 стр., 20 лв.) се прицелва право в кошмара на всеки родител. Тиа и Майк Бай не са и допускали, че ще паднат толкова ниско – да шпионират децата си. Но 16-годишният им син Адам напоследък се държи отчуждено, а самоубийството на най-добрия му приятел ги кара да бъдат нащрек. И ето че само няколко дни след като инсталират специална програма в компютъра на сина си, те са стреснати от лаконично съобщение от неизвестен изпращач, нареждащо на сина им да си трае, ако иска всичко да е наред. Като капак на всичко Майк разбира, че съседското момче, чийто лекуващ лекар е той, се нуждае от спешна бъбречна трансплантация. Майк внезапно се оказва в центъра на експлозивна тайна, която може да взриви семейството на детето. Друга съседка – Бетси Хил, майката на самоубилото се момче – случайно научава неподозирани неща за нощта, когато умира синът ѝ. Но преди да научи още нещо, Адам изчезва и целият квартал е разлюлян от шокиращите събития. И докато животът на тези семейства се сплита яростно и трагично, дълго крити връзки и събития започват да изплават на повърхността и принуждават отчаяните родители да търсят отговор на въпроса: докъде биха стигнали, за да защитят любимите си хора.

Роден през 1962 г. в Ню Джърси, САЩ, Харлан Коубън е автор на десетки книги в жанра „психологически съспенс“, от които са продадени над 70 милиона екземпляра в цял свят. Всеки един от седемте последователно издадени романа – „Липсваш ми“, „Шест години“, „Остани“, „Под напрежение“, „Клопка“, „Дръж се здраво“ и „Изгубена завинаги“, е бил на първо място в класацията на бестселърите на „Ню Йорк Таймс“. Романът „Не казвай на никого“ има блестяща екранизация – едноименният филм на Гийом Кане печели множество отличия, включително 4 награди „Сезар” през 2007 година. Коубън е първият писател, който е носител едновременно на три от най-значимите награди за криминална литература – „Едгар“, „Шеймъс“ и „Антъни“. Името му фигурира в списъка на 50-те най-велики автори на мистерии и трилъри на всички времена. През 2011 г. Коубън получава Медала на Париж, който се връчва в знак на висока почит към творци със специален принос към културата на международно ниво.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата