1 юни
Записванията за едновременното цитиране на Вазовото стихотворение "Аз съм българче" продължават. Инициативата се провежда да пета поредна година на 1 юни от 10 часа.
В организираната от Академика БГ проява до момента са ...
На 1-ви юни 2015 г. от 10:00 часа във всички училища и детски градини, включили се в инициативата, ще отекне емблематичното Вазово стихотворение "Аз съм българче". Под ръководството на своите ...
Група от столицата ще рецитира в Народното събрание
За пета поредна година Образователният портал Академика БГ организира едновременно рецитиране на „Аз съм българче”.
На 1-ви юни от 10:00 часа всяко учебно или ...
Над 1800 деца вече заявиха участие в едновременното рецитиране на “Аз съм българче” на 1-ви юни, което Образователният портал Академика БГ организира за четвърта поредна година.
На 1-ви юни 2014 г. ...
Вазовото "Аз съм българче" прозвуча на 1 юни и в Кърджали. В редакцията на "Академика. БГ" получихме следното писмо:
На 1 юни весели детски гласове огласиха двора на най-голямото основно училище ...
Деца, родители и екип на ЦДГ"Дружба" днес точно в 10.00 ч.едновременно рецитираха стихотворението "Аз съм българче", съобщи по мейла Мариела Личкова. В инициативата се включиха и всички останали присъстващи деца, ученици, ...
190 деца, 250 родители и 30 души екип при Целодневна детска градина "Биляна" в гр. Ямбол рецитираха "Аз съм българче" заедно.
Така те се присъединиха към инициативата на Академика БГ, която ...
Над цялата страна в първоюнското утро отекна любимото стихотворение “Аз съм българче”.
В стотици училища и детски градини деца и ученици рецитираха едновременно стих по стих безсмъртната Вазова творба.
Спонсор на това ...
На 1 юни от 10.00 ч.под ръководството на учителите, учениците от НУ " Св. св. Кирил и Методий" - гр. Разлог взеха масово участие в рецитирането на " Аз съм ...
Сред най-ентусиазираните участници в националната инициатива за едновременно рецитиране на "Аз съм българче" бяха децата от село Пчелник.
За трета поредна година учениците от ОУ "Христо Ботев" се включиха в инициативата ...
В деня на детето, 1-ви юни, ученици и учители от СОУ "Константин Константинов" гр. Сливен се включиха с желание в инициативата на Академика БГ и в две зали рецитираха стихотворението ...
Днес е Международен ден за защита на децата. Учредяването му става с решение на сесията на Съвета на Международната демократична федерация на жените през ноември 1949 г. За първи път ...
По повод 1 юни – Международния ден на детето, Столична община, район „Лозенец”, Съветът по безопасност на движението на децата в София и Зоологическа градина – София, организират Весел детски ...
В навечерието на Деня на детето - 1 юни, Младежки общински съвет Стара Загора , отряд "Млад огнеборец", Областна дирекция на МВР - Стара Загора, Областно управление Пожарна безопасност и ...