1 юни

Продължават записванията за инициативата „Аз съм българче“

Продължават записванията за инициативата „Аз съм българче“

Записванията за едновременното цитиране на Вазовото стихотворение "Аз съм българче" продължават. Инициативата се провежда да пета поредна година на 1 юни от 10 часа. В организираната от Академика БГ проява до момента са ...
Училища, заявили желание да се включат в инициативата „Аз съм българче“

Училища, заявили желание да се включат в инициативата „Аз съм българче“

На 1-ви юни 2015 г. от 10:00 часа във всички училища и детски градини, включили се в инициативата, ще отекне емблематичното Вазово стихотворение "Аз съм българче". Под ръководството на своите ...
Хиляди деца от цялата страна рецитират едновременно „Аз съм българче“ на 1-ви юни

Хиляди деца от цялата страна рецитират едновременно „Аз съм българче“ на 1-ви юни

Група от столицата ще рецитира в Народното събрание За пета поредна година Образователният портал Академика БГ организира едновременно рецитиране на „Аз съм българче”. На 1-ви юни от 10:00 часа всяко учебно или ...
Над 1800 деца вече се записаха за рецитирането на “Аз съм българче”

Над 1800 деца вече се записаха за рецитирането на “Аз съм българче”

Над 1800 деца вече заявиха участие в едновременното рецитиране на “Аз съм българче” на 1-ви юни, което Образователният портал Академика БГ организира за четвърта поредна година. На 1-ви юни 2014 г. ...
„Аз съм българче“ звуча и в Кърджали

„Аз съм българче“ звуча и в Кърджали

Вазовото  "Аз съм българче" прозвуча на 1 юни и в Кърджали. В редакцията на "Академика. БГ" получихме следното писмо: На 1 юни весели детски гласове огласиха двора на най-голямото основно училище ...
Детска градина в Оряхово се включи в рецитацията

Детска градина в Оряхово се включи в рецитацията

Деца, родители и екип на ЦДГ"Дружба" днес точно в 10.00 ч.едновременно рецитираха стихотворението "Аз съм българче", съобщи по мейла Мариела Личкова. В инициативата  се включиха и всички останали присъстващи деца, ученици, ...
В Ямбол деца и родители рецитираха „Аз съм българче“ заедно

В Ямбол деца и родители рецитираха „Аз съм българче“ заедно

190 деца, 250 родители и 30 души екип при Целодневна детска градина "Биляна" в гр. Ямбол рецитираха "Аз съм българче" заедно. Така те се присъединиха към инициативата на Академика БГ, която ...
Над цялата страна прозвуча „Аз съм българче“ (Снимки)

Над цялата страна прозвуча „Аз съм българче“ (Снимки)

Над цялата страна в първоюнското утро отекна любимото стихотворение “Аз съм българче”. В стотици училища и детски градини деца и ученици рецитираха едновременно стих по стих безсмъртната Вазова творба. Спонсор на това ...
НУ “ Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Разлог рецитира точно в 10:00

НУ “ Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Разлог рецитира точно в 10:00

На 1 юни от 10.00 ч.под ръководството на учителите, учениците от НУ " Св. св. Кирил и Методий" - гр. Разлог взеха масово участие в рецитирането на " Аз съм ...
Децата от Пчелник рецитираха „Аз съм българче“ за трети път

Децата от Пчелник рецитираха „Аз съм българче“ за трети път

Сред най-ентусиазираните участници в националната инициатива за едновременно рецитиране на "Аз съм българче" бяха децата от село Пчелник. За трета поредна година учениците от ОУ "Христо Ботев" се включиха в инициативата ...
СОУ „Константин Константинов“ в Сливен рецитира на 1-ви юни

СОУ „Константин Константинов“ в Сливен рецитира на 1-ви юни

В деня на детето, 1-ви юни, ученици и учители от СОУ "Константин Константинов" гр. Сливен се включиха с желание  в инициативата на Академика БГ и в две зали рецитираха стихотворението ...
Честит празник, деца!

Честит празник, деца!

Днес е Международен ден за защита на децата. Учредяването му става с решение на сесията на Съвета на Международната демократична федерация на жените през ноември 1949 г. За първи път ...
Празник по безопасността за софиянчетата в Зоологическата градина

Празник по безопасността за софиянчетата в Зоологическата градина

По повод 1 юни – Международния ден на детето, Столична община, район „Лозенец”, Съветът по безопасност на движението на децата в София и Зоологическа градина – София, организират  Весел детски ...
Над 350 деца в Стара Загора се включиха в „Безопасна ваканция“

Над 350 деца в Стара Загора се включиха в „Безопасна ваканция“

В навечерието на Деня на детето - 1 юни, Младежки общински съвет Стара Загора , отряд "Млад огнеборец", Областна дирекция на МВР - Стара Загора, Областно управление Пожарна безопасност и ...
Страница 4 от 41234